Dylan Borlée gaf het stokje als startloper als tweede door in de reeksen van het WK in Birmingham. Hij was blij met de reekswinst, maar niet helemaal met zijn eigen wedstrijd.

“Die Pool (Zalewski) is heel snel en krachtig en ik wist dat die vandaag goed zou zijn”, zei Dylan Borlée. Hij moest Zalewski relatief ver laten lopen en was daar niet honderd procent tevreden mee. “De kwalificatie was het voornaamste en dat is gelukt. Maar mijn gevoel was niet geweldig. Ik hoop dat het morgen beter is. Meestal ben ik wel beter bij mijn tweede wedstrijd.”

De afgelopen dagen werd een recordaantal atleten gediskwalificeerd, en dus waren de Tornados op hun hoede. “We wilden na alle diskwalificaties van de laatste dagen absoluut niet op de lijnen lopen, en toch had ik bijna prijs. Dat was nochtans het eerste doel: geen lijnen raken. De curve van de bocht hier is raar, en ik geraakte compleet uit evenwicht.”

Wat is er volgens Dylan Borlée mogelijk in de WK-finale op zondag? “Het wordt een stevige battle voor het podium. De Amerikanen, Britten en Polen zijn heel sterk, en Trinidad zet morgen nog Lendore in. We zullen zien wat er mogelijk is. Onze reekswinst was best wel belangrijk, want die levert ons morgen een goeie baan op voor de finale.”

1 REACTIE

  1. Dylan nog veeel succes het beste
    is genoeg slapen, gezond eten, massage, sauna 1 keer p/ week & zwemmen.✌

Reacties zijn gesloten.