Morgen wordt het WK indoor op gang getrapt in het Britse Birmingham. De Belgische delegatie bestaat uit Eline Berings op de 60m horden en de mannenploeg op de 4x400m. Wat kan onze kleine delegatie betekenen aan de andere kant van de Noordzee. Hun kansen worden hier gewikt en gewogen.

Berings kan ervaring als troef uitspelen

Eline Berings begint vrijdag aan haar vijfde WK in zaal. De atlete uit het Gentse zal die ervaring zeker kunnen gebruiken, aangezien het niveau op de horden bij de vrouwen ongezien hoog is. Er staan namelijk drie Amerikaanse atletes aan de start die allen het wereldrecord op minstens vijf honderdsten hebben benaderd. Sharika Nelvis kwam van dat drietal het dichtst in de buurt van het WR van de Zweedse Susanna Kallur, dat 7”68 bedraagt. Nelvis klokte dit seizoen 7”70.

Berings zal op haar beurt haar seizoensbeste van 8”05 moeten benaderen om naar de halve finales door te stoten. Onze landgenote staat als 14de op de inschrijvingslijst, waardoor een plaatsje in die halve finales zeker terecht zou zijn. Om naar de finale door te stoten zal er echter sneller moeten gelopen worden, aangezien 9 dames afgelopen seizoen onder 7”95 doken, met ook de Nederlandse Nadine Visser. Het zou voor Berings enorm knap zijn als ze opnieuw onder de acht seconden zou kunnen duiken én wie weet wat er dan kan gebeuren…

Tornados kunnen 20ste internationale finale lopen

Jonathan Sacoor – Foto: Yngwie Vanhoucke

De Belgian Tornados kunnen in Birmingham voor een straffe stoot zorgen. Ze kunnen er namelijk hun 20ste finale op het hoogste niveau lopen. De Tornados komen aan de start met de drie broers Borlée, namelijk Kevin, Jonathan en Dylan. Youngster Jonathan Sacoor maakt net zoals op het WK outdoor in Londen zijn opwachting, maar deze keer komt de junior ook in actie. Michael Rossaert viel gisteren tijdens de laatste training op Belgische bodem uit met een zware blessure. Of er nog een reserve wordt opgeroepen, is momenteel nog ongekend.

Dat het snel zal gaan in Birmingham lijdt geen twijfel. De Verenigde Staten lijken alvast buiten schot. Vervolgens wordt het ook opletten geblazen voor de teams uit Jamaica en Trinidad en Tobago. Uit Europese hoek mogen onze landgenoten vooral weerwerk verwachten van de Polen en de Britten, die voor eigen volk ongetwijfeld dat tikkeltje meer kunnen. Ook de Spanjaarden mogen zeker niet afgeschreven worden. Het eerste doel wordt dus vlot in die finale geraken. Vervolgens is er veel mogelijk, aangezien onze heren het tweede sterkste PR van alle ingeschreven ploegen hebben. Zorgen onze Belgen voor een stunt zondag én scherpen ze hun Belgisch en Europees record van 3’02”87 aan? U volgt het uiteraard hier.