Zondag zijn alle ogen gericht op het EK veldlopen. Veel wordt opnieuw verwacht van de broers Ingebrigtsen (Jakob en Filip). In het Bela Vista Park te Lissabon gaan ook onze Belgen op zoek naar een knappe prestatie. U hoeft dit weekend gelukkig niets te missen en daarbij neemt u er best dit handig overzichtsartikel bij.

De Belgen bereikten gisteren Lissabon, al was dat met enige vertraging op de vlucht. Het Sana Metropolitan Hotel is het luxueuze verblijfsoord voor de atleten. Hopelijk komen ze daar in de drukke stad goed tot rust want zondag moeten de benen helemaal topfit zijn. Sinds 2015 won ons land elk jaar minstens één medaille op het EK veldlopen. De kans zit er dit jaar, met een sterk team bij de senioren mannen, zeker opnieuw in. Ook Atletieknieuws is aanwezig in de Portugese hoofdstad om het nieuws van kortbij weer te geven.

Om onze berichtgeving omtrent het EK veldlopen vlotjes terug te vinden kan u gebruik maken van de tag #Lissabon 2019. Ook onze Facebookpagina, Twitteracount en Instagramaccount houdt u beter goed in de gaten dit weekend.

Meer info omtrent de beschikbare livestreams en de uitzenduren vindt u hier.

Een overzicht van het parcours vindt u terug via deze link. Een overzicht van alle deelnemers per categorie staan hier.

De resultaten kan u zondag hier bekijken.

Uiteraard blikten wij al vooruit op het EK veldlopen. Een voorbeschouwing van de junioren kan je hier bekijken. Die van de beloften vindt u hier terug. Een analyse van de senioren en de mixed relays staat hier.

Het uurrooster (Belgische tijd) kan u tenslotte hieronder terugvinden.

U20 Men
U20 Women
U23 Men
U23 Women
Mixed Relay
Senior Men
Senior Women