De Brit Richard Kilty zal niet deelnemen aan het WK indoor binnen enkele weken. De tweevoudig Europees indoorkampioen op de 60m liep afgelopen weekend een achillespeesblessure op tijdens de nationale kampioenschappen. Engeland ziet daardoor één van zijn kanshebbers op een medaille wegvallen.

“Als meest succesvolle Britse atleet van de laatste jaren is deze beslissing zeer moeilijk. Mijn gezondheid en andere doelen gaan voor”, zo laat de 28-jarige Britse spurtbom verstaan via Twitter. Kilty won de voorbije twee Europese indoorkampioenschappen goud op de 60m. In 2014 kroonde hij zich zelfs tot wereldkampioen in die discipline met een persoonlijk record van 6″49. Dit seizoen kon Richard Kilty nog niet meteen verbazen. Zijn seizoensbeste liep hij begin februari in Duitsland: 6″63.

Een achillespeesblessure zet nu een punt achter zijn winterseizoen. Deze zomer strooide een gelijkaardige blessure ook roet in het eten van Richard Kilty. Daarna volgde een breuk aan de vinger waardoor hij moest afzeggen voor het WK in Londen.