De straffe 6″34 die Christian Coleman liep op de Amerikaanse indoorkampioenschappen is eindelijk gevalideerd als wereldrecord. Dat bevestigde de Internationale Atletiekfederatie vandaag. Eerder zag de 22-jarige snelle Amerikaan zijn wereldrecord aan zijn neus voorbijgaan wegens gebrekkige starttechnologie.

Het was de winter wel van Christian Coleman. Na een zilveren medaille op het WK outdoor vorige zomer won hij nu goud tijdens de indooreditie. Toch was zijn seizoen nog niet volmaakt. In januari verbeterde hij het wereldrecord van zijn landgenoot Maurice Green naar 6″37, maar dit zou niet erkend worden omdat de starttechnologie niet aan de eisen voldeed.

Een goede maand later was het opnieuw prijs: Op de Amerikaanse indoorkampioenschappen liep hij naar een nog straffere 6″34. Vandaag kwam het verlossende bericht dat deze chrono wel gevalideerd wordt. Coleman kan zich zo met een gerust gemoed voorbereiden op het outdoorseizoen. Op het WK indoor in maart liep hij nog eens naar 6″37 op de 60m, goed voor een kampioenschapsrecord.

Vele ogen zullen deze zomer gericht zijn op spurter Christian Coleman. De jonge Amerikaan moet de leegte die Usain Bolt achterliet opvullen. Na een uitstekende winter lijkt hij alvast goed op weg. Of hij die trend ook op de iets langere 100m kan doorzetten zal deze zomer moeten blijken.