De organisatoren van de IFAM Indoor hebben op de valreep nog een snelle vis binnengehaald. De Pool Marcin Lewandowski heeft toegehapt om zaterdag in Gent de 1500m te lopen. Het wordt voor hem de eerste 1500m van het seizoen in aanloop naar het WK indoor.

Met Dafne Schippers en Amel Tuka kon de IFAM Indoor al enkele grote atleten voorleggen. Nu komt daar ook Marcin Lewandowski bij. Zijn palmares is ondertussen al een lang lijstje geworden. Zo werd hij al Europees kampioen op de 800m zowel indoor als outdoor, is hij de regerende Europese kampioen op de 1500m indoor, én werd hij zesde op de Olympische Spelen in Rio. Op het WK outdoor moest hij al twee keer vrede nemen met de ondankbare vierde plaats.

Een dag voor de IFAM Indoor zijn er nog enkele kleine wijzigingen gebeurd. Zo gaat Pieter-Jan Hannes de 800m voor zijn rekening nemen in plaats van de 1500m. “Ik loop dinsdag in Liévin opnieuw een 1500m. Aangezien ik in Düsseldorf ook al die afstand liep deze week, is het beter zo. Ik heb ritme nodig om die snellere tijden te gaan lopen.” De Nederlander Thijmen Kupers moest uiteindelijk noodgedwongen afzeggen voor zijn geliefkoosde 800m. “Tijdens de opwarming in Düsseldorf dinsdag kreeg ik pijn aan mijn achillespees. De afgelopen dagen is die last niet minder geworden waardoor ik jammer genoeg moet afzeggen. Ik baal er ontzettend van, want op de IFAM kom ik altijd goed voor de dag.”