Stijn Baeten is in de finale van de 1500m op het EK indoor als voorlaatste gefinisht. Baeten maakte tot op zo’n 400m van de finish aanspraak op de top acht, maar kon daarna geen vuist maken. Onze landgenoot verzeilde in de achtergrond en moest vrede nemen met de laatste plaats in 3’46″31. Jakob Ingebrigtsen haalde het vanop de kop in 3’37″56, voor lokale favoriet Marcin Lewandowski. Vervolgens werd de Noor echter gediskwalificeerd, aangezien hij tijdens de race aan de binnenkant van de piste zou hebben gestapt na geduw met Poolse atleten. Rond middernacht werd hij echter opnieuw als winnaar aangeduid na protest bij de Noren.

Stijn Baeten heeft niet voor de verrassing kunnen zorgen tijdens de 1500m-finale op het EK indoor. Baeten liep nochtans een puike wedstrijd, nadat hij zich in zevende stelling had gepositioneerd. Met nog zo’n twee ronden voor de boeg moest hij echter plaatsen prijs geven. Onze landgenoot kon geen vuist meer maken en zou daardoor als laatste finishen in 3’46″31. De winst ging op dat moment (nog) naar Jakob Ingebrigtsen. Die ‘nog’ staat er met een duidelijke reden, aangezien de Noor een kwartier later uit de uitslag werd geschrapt. Baeten schoof daardoor op van plaats 13 naar plaats 12, maar rond middernacht volgde het nieuws dat Ingebrigtsen toch als winnaar werd aangeduid.

Ingebrigtsen stapte tijdens de race langs de binnenkant van de piste na geduw. Een dure voetafdruk dus, aangezien het hem de Europese titel kostte. Die titel ging daardoor dan toch niet zoals twee jaar geleden naar Marcin Lewandowski. De Pool had uiteraard Ingebrigtsen op zijn waarde geklopt. Gisteren werd echter al duidelijk dat de jury in Torun met arendsogen aan het werk was. Onder meer Jip Vastenburg mocht haar koffers pakken als één van de favorieten op de 3.000m door één voetje op de lijn. De Noorse federatie is er dan toch in geslaagd om die ‘DQ’ om te buigen in een gouden plak.