Ze heeft er een uitstekende voorbereiding en dito trainingsstage op Tenerife opzitten, en dus is Eline Berings klaar voor het indoorseizoen. Dat begint voor haar op 21 januari, zo liet ze weten aan atletiek.be.

“Ik heb een hele goeie opbouwperiode gehad en de trainingen gaan goed. Ik ben topfit”, aldus een opgetogen Eline Berings/RCG. “Al van in het begin van de voorbereiding heb ik op een heel hoog niveau kunnen werken. Elke week heb ik tien of elf sessies kunnen afwerken, en ook de stage in Tenerife was goed.”

Eline is nu bezig met haar laatste zware trainingsblok, alvorens ze aan wedstrijden toekomt. “De snelheid zit heel goed en de horden worden ook steeds scherper. Ik kijk enorm uit naar de start van mijn seizoen. Op de horden wil ik me zo snel mogelijk plaatsen voor het WK”, klinkt het ambitieus. Het minimum staat op 8″14. “Daarnaast wil ik ook enkele keren de 60m vlak lopen om de snelheid te triggeren en omdat ik mezelf daarop wel eens wil uitdagen.”

De wedstrijden die hoe dan ook op de planning staan zijn Dortmund (21/1), KVV (28/1), IFAM (10/2) en BK (17/2). “Ik hoop ook in topmeetings als Berlijn, Düsseldorf of Karlsruhe binnen te geraken, maar daarvoor moet ik eerst een mooie tijd neerzetten.”