Imana Truyers en Hanne Vandebussche werden respectievelijke 44ste en 61ste op het EK veldlopen in het Slowaakse Šamorín. Truyers liep de eerste helft van de wedstrijd steeds rond de 25ste positie, maar kreeg het moeilijk in de voorlaatste ronde na een val. Vandenbussche startte iets voorzichtiger en handhaafde zich in de eerste drie rondes in de top 40. Daarna moest ze elke ronde wat plaatsjes toegeven. De overwinning ging zoals verwacht naar de Turkse Yasmin Can.

Truyers zag haar hoop op een plaats in de top dertig dus opgaan toen ze ten val kwam bij het overschrijden van een van de verraderlijke boomstammen op het parcours. Vandenbussche, die in Roeselare nog binnen de tien seconden finishte van Truyers, moest nu meer dan twintig seconden toegeven. Beide dames eindigen zo onder de verwachtingen.

Vooraan maakte de Turkse met Keniaanse roots Yasmin Can er een solo van. Zij liet Meraf Bertha en Karoline Bjerkeli Grøvdal achter zich.