Soufiane Bouchikhi heeft op een indrukwekkende wijze de Easykit CrossCup-manche van Roeselare op zijn naam geschreven. Bouchikhi nam van bij het startschot het heft in handen. Isaac Kimeli en Simon Debognies probeerden hun wagonnetje aan te hangen, maar moesten al rap hun meerdere erkennen in een ontketende Bouchikhi. Michael Somers was ondertussen aan een ware inhaalrace begonnen. Hij zou als tweede in totaal finishen én dat als belofte. Lander Tijtgat vervolledigde het podium.

Het was vooral de strijd na leider Bouchikhi die interessant bleek. Kimeli en Debognies werden teruggefloten door het groepje onder commando van Tijtgat en Somers. Het duo van ORT viel uiteindelijk terug naar de plaatsen zes en acht. Belofte Dorian Boulvin finishte erg knap als zevende.

Een ander duo van ORT, bestaande uit Robin Hendrix en Thomas De Bock kampeerde ondertussen op de vierde en vijfde stek. Hendrix zou als tweede belofte volgen op een handvol seconden van Somers en Tijtgat. De Bock finishte nog sterk als vijfde. Bashir Abdi kwam ten val tijdens de opwarming en leek hier duidelijk last door te ondervinden. Hij werd negende.

De verschillen tussen de senioren en beloften onderling waren behoorlijk groot, waardoor het geen simpele opdracht voor de selectiecommissie wordt. De prestaties van afgelopen zomer zullen eventueel de doorslag geven. Het wordt voor velen opnieuw bang afwachten.