Ben Broeders is niet mee afgereisd met het BOIC naar Lanzarote, maar is thuis wel weer hard aan het werken, zo staat te lezen op atletiek.be. Vorige week ging het wel voor een weekendje richting het Nederlandse Sittard.

“Begin oktober ben ik rustig weer beginnen opbouwen”, aldus Europees beloftekampioen polsstokspringen Ben Broeders/DCLA, die er deze maand alweer wat steviger invliegt. “Dan gaat het over meer dan zeven trainingen per week. Ik ben het seizoen met een goed gevoel geëindigd, en ben nu met dat goede gevoel weer kunnen beginnen. Dat doet deugd.”

“Alles loopt eigenlijk heel goed. Ik kan gewoon verder bouwen op vorig jaar, in plaats van technisch weer van nul te moeten starten.” Dat technische bijschaven is meteen ook de reden waarom Ben niet mee is naar Lanzarote met olympisch comité. “In deze periode van het jaar is het te belangrijk om aan mijn techniek te kunnen werken met coach Steven Taeleman, en hij had geen verlof meer. Ik vind het wel jammer.”

Een weekendje Sittard kon er wel vanaf. “Fernando Oliva organiseert een aantal weekends voor alle meerkampers en springers, waarin trainers en atleten ideeën op tafel kunnen leggen zodat iedereen vooruitgaat. Geen slecht concept. Er is ook telkens een gastcoach, en dat was dit keer Georges Friant.” De oud-bondscoach begeleidde in het verleden onder meer wereldkampioen Rens Blom.

Samen met zijn Duitse manager werkt Ben ondertussen ook aan zijn wedstrijdplanning voor het indoorseizoen. Die is nog onder constructie, maar het KVV, BK en Dusseldorf op 6 februari liggen al vast.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.