De KBAB heeft zonet de Belgische selectie voor het komende WK in Londen bekendgemaakt. Van 4 t.e.m. 13 augustus zullen 11 individuele landgenoten samen met de 4x400m-mannenploeg ons land vertegenwoordigen in de Britse hoofdstad.

Marathonloper Koen Naert is er zoals verwacht niet bij, hij gaf drie weken geleden al aan niet tijdig fit te geraken voor het wereldkampioenschap. De andere 11 atleten die voldeden aan de selectiecriteria tekenen wel present met zevenkampster Nafi Thiam en Philip Milanov als grootste medaillekandidaten. Ook de 4x400m-ploeg zou weleens een gooi kunnen doen naar die langverwachte podiumplek, zaterdag werkten ze op de Nacht van de Atletiek alvast een geslaagde generale repetitie af.

Update 17u10: Hordeloopster Eline Berings, zevenkampster Hanne Maudens en 200m-specialist Robin Vanderbemden zouden eventueel ook nog in aanmerking komen voor een individueel startbewijs. Alle drie de atleten voldoen aan de internationale criteria om deel te nemen aan het WK, maar moeten de beslissing van de IAAF afwachten die per discipline extra atleten kan uitnodigen op basis van hun geleverde prestatie. Indien dat het geval is, ligt de eindbeslissing bij de KBAB die deze uitnodiging zowel kan aanvaarden als afwijzen.

Voorlopige Belgische selectie

100m horden Anne Zagré (RESC)
Hoogspringen Nafissatou Thiam (RFCL)
Zevenkamp Nafissatou Thiam (RFCL)
400m Kevin Borlée (RCB)
Jonathan Borlée (RCB)
1500m Ismaël Debjani (CABW)
5000m Bashir Abdi (RCG)
Soufiane Bouchikhi (CABW)
Marathon Abdelhadi El Hachimi (SMAC)
Polsstokspringen Arnaud Art (FCHA)
Discuswerpen Philip Milanov (VAC)
Tienkamp Thomas Van Der Plaetsen (DEIN)
4x400m
Kevin Borlée (RCB)
Jonathan Borlée (RCB)
Robin Vanderbemden (SER)
Dylan Borlée (RCB)
Jonathan Sacoor (OEH)
Julien Watrin (DAMP)