Jonathan Borlée is er in geslaagd zich te kwalificeren voor de halve finales van de 400 meter. De Belgisch recordhouder moest afrekenen met een lastige loting en werd vierde in 45.70, de eerste drie mochten door. Zijn chrono was gelukkig nét voldoende voor de verliezende tijden.

Vanuit de moeilijke buitenbaan liep Jonathan Borlée een regelmatige race. Geen enkel onderdeel was super, maar hij kende ook geen overdreven zwakke stukken. In de laatste rechte lijn begon hij wel wat te verkrampen, maar kon gelukkig nog net Luguelin Santon uit de Domenicaanse republiek afhouden.

Na zijn reeks, de vierde van zes, had Borlée de vijfde van zes verliezende tijden. Het werd dus nog een kwartiertje bang afwachten. In de vijfde reeks werd echter snel gelopen, en Jonathan Borlée verloor weer een stek. In de laatste reeks ging er gelukkig niemand onder zijn tijd, en zo mag hij als allerlaatste mee richting halve finales.