Ben Broeders heeft zich vlot verzekerd van de finale in het polsstokspringen op het EK voor beloften. Broeders had slechts twee sprongen nodig om zich te plaatsen voor de finale. Hij legde een vlekkeloos parcours af met geslaagde pogingen op 5m15 en 5m25. Daarmee bewees hij nogmaals dat hij tot het kransje van de medaillekandidaten behoort. Een erg ontspannen Broeders gaf bij ons uitleg.

“De piste loopt lekker en ik heb voor het eerst dit seizoen echt het gevoel dat ik vlot kan springen. In de finale zal het uiteraard een stuk hoger moeten. Ik vermoed dat we met enkele atleten in de buurt van 5m60 kunnen komen. Op een goede dag moet ik dat ook kunnen. De Fransman Chapelle en de Spanjaard Valles zijn in mijn ogen de grootste concurrenten. Het is aangenaam om met een goed gevoel uit de kwalificaties te komen. Ik kan ontspannen toeleven naar de finale”, aldus een tevreden Broeders.

“Nu heb ik zeker een koffie verdiend”, grapte de polsstokker.