De eerste internationale limiet op het BK AC is een feit. Op de baanronde liep belofte Michael Rossaert in de tweede reeks naar een tijd van 46″73. Daarmee doet de atleet van ACW vijf honderdsten beter dan de gevraagde 46″78.

Rossaert mag zich dus opmaken voor een trip naar het Poolse Bydgoszcz. Dat is ook goed nieuws voor de Belgische beloften met het oog op de 4x400m. De jonge Belgian Tornados hadden zich al enkele weken verzekerd van het EK door het optellen van de beste tijden. Naast Rossaert zal ook Alexander Doom individueel aantreden op het EK in Polen. Doom verzekerde zich op de Putbosmeeting al van zijn deelname. De atleet uit Brugge moest vandaag echter zijn opwarming voorafgaand aan de reeksen op het BK staken door een klein euvel aan de knie.

Bekijk hierboven de reactie van Michael Rossaert na het behalen van de EK-limiet.

6 REACTIES

Reacties zijn gesloten.