Dieter Kersten dook gisteren in zijn eerste pistewedstrijd van dit zomerseizoen meteen onder de EK-limiet voor beloften op de 10.000m. In het Spaanse Huelva bleef hij ruim onder het minimum van 29’56”00. Kersten mag alvast de periode van 13 tot 16 juli vrijhouden, want dan mogen onze beste beloften zich opmaken voor het EK dat in het Poolse Bydgoszcz plaatsvindt.

Kersten, die momenteel een stage afwerkt in Portugal, stak de grens over om in Huelva deel te nemen aan de Trophy Iberico. Hij werkte zijn 25 ronden af in een tijd van 29’34”93 wat goed was voor een dertiende stek in het deelnemersveld. Belangrijker was dat die tijd maar liefst 22 seconden onder het EK-minimum lag. Zijn persoonlijk record staat sinds vorig jaar op 28’57”79, waardoor de atleet van Karel Lismont toch enigszins teleurgesteld was met zijn chrono.

Dieter Kersten is nog maar de derde Belg die een EK-ticket beet heeft. Afgelopen winter wist ook Ben Broeders met zijn polsstok al over de gevraagde 5m34 te springen en verzekerde Hanne Maudens zich in het verspringen.

De volledige uitslag kan u hier bekijken.