Nafi Thiam heeft zich in Belgrado tot Europees kampioene in de vijfkamp gekroond. De olympische kampioene verbeterde ruim haar persoonlijk record, maar liet in de afsluitende 800m het Belgisch record van Tia Hellebaut liggen.

Foto: Filip Bossuyt

Dat ze nog niet meteen van plan is om stil te vallen, bewees Nafi Thiam vandaag eens te meer. Ze won de eerste drie proeven stuk voor stuk, en ook het verspringen was goed. Met 8”23 op de horden en 1m96 in het hoogspringen was Thiam de dag meteen met twee persoonlijke records begonnen. Haar 15m29 met de kogel was een dichte benadering van haar record, en in het verspringen kwam ze tot 6m37. In de afsluitende 800m ontgoochelde Thiam en finishte ze pas in 2’24″44. Ze totaliseerde zo 4.870 punten.

Foto: Filip Bossuyt

Thiam moest onder de 2’24 lopen in haar 800m om het Belgisch record van Tia Hellebaut te verbeteren. Ze kwam zeven punten tekort. Op de wereldranglijst aller tijden komt Thiam, nog altijd maar 22, wel op een mooie tiende plaats. Haar persoonlijk record stelde ze met liefst 174 punten bij.

Ondanks een eerder beperkte voorbereiding stond er vandaag absoluut geen maat op de olympische kampioene, die afsloot met een voorsprong van 103 punten.

Uitslag vijfkamp EK Belgrado