Isaac Kimeli heeft zich tot Vlaams kampioen gekroond tijdens de CrossCup-manche in Rotselaar. De wedstrijd werd na de start gecontroleerd door marathonloper Koen Naert. In zijn zog volgden Kimeli, Soufiane Bouchikhi en Simon Debognies. Dieter Kersten volgde op een kleine afstand van dit kwartet. Toen besloot Bouchikhi samen met Kimeli het tempo op te trekken. Hierdoor moesten Naert en Debognies de rol lossen.

Vooraan in de koers ging het hard. Kimeli en Bouchikhi bestookten elkaar, maar gaven geen duimbreedte toe. In de sprint was de 1500m-loper Kimeli de betere van het duo. Volledig leeg viel Bouchikhi op de meet. Tijdens die val kwam hij slecht neer en ontwrichtte hij zo zijn schouder: een akelig beeld. We hopen dat hij het goed stelt en dat we hem in Dour aan de start zien.

Koen Naert had als het ware zijn cruisecontrol aangezet en liep zo naar de derde plaats. Amper negen seconden later volgde Dieter Kersten, die op en over zijn leeftijdsgenoot Debognies was gegaan en zo een knappe tweede stek op het Vlaamse podium in de wacht wist te slepen (Bouchikhi en Naert zijn aangesloten bij Waalse clubs; red.). Hiermee mocht hij de Vlaamse kampioenentrui aantrekken bij de beloften. Debognies moest tevreden zijn met de vijfde stek en de derde plaats op het Vlaamse podium op vijftien seconden van Kersten.

Michiels de sterkste op de korte cross

Op de korte cross ging de winst naar Yannick Michiels. Michiels, die gisteren tevergeefs op zoek ging naar de EK-limiet op de IFAM Indoor, was op de meet iets sneller dan de wederoptredende Robin Hendrix. Ali Hamdi vervolledigde het volledig Vlaamse podium. Junior Dries De Smet zorgde voor een heel knappe prestatie door als vijfde te finishen op slechts acht seconden van de winnaar Michiels.