Louise Carton heeft de CrossCup-manche in Rotselaar op haar naam geschreven. De 22-jarige atlete duldde weinig tegenstand aan het Meer van Rotselaar. Alleen Stéphanie Barnes deed een poging tot het volgen van de ongenaakbare Carton. Barnes hield het ongeveer tot halfkoers vol, maar moest vervolgens aan snelheid inboeten.

Voor de overige podiumplaatsen werd het een strijd tussen Imana Truyers en Sofie Van Accom, die gisterenavond zonder succes op zoek ging naar de EK-limiet op de 1500m tijdens de IFAM Indoor. Het was die laatste die het uiteindelijk in het prangend sprintje zou halen. De Nederlandse Roos Blokhuis vervolledigde de top vijf. De winst van Carton was ook goed voor de Vlaamse titel. Aangezien Barnes aangesloten is bij CABW mocht Imana Truyers het podium op als derde Vlaamse atlete. (later meer)