Isaac Kimeli wordt door Sport Vlaanderen beloond voor zijn zomerseizoen. Kimeli krijgt een profcontract voor 2019. De 24-jarige atleet van OEH verbeterde op zowel de 1500m als op de 5.000m zijn PR gevoelig met respectievelijk 3’36″51 en 13’21″09. Op het EK in Berlijn kwam Kimeli als vijfde over de streep tijdens de finale van de 5.000m. Hij kwam echter te vroeg naar binnen bij de start, waardoor een diskwalificatie volgde.

Kimeli wordt echter niet afgestraft voor zijn foutje in Berlijn, aangezien Sport Vlaanderen hem vertrouwen schenkt met een profcontract. De atleet van OEH mag in 2019 dus op de nodige steun rekenen. Komende zondag behoort de atleet tot één van de favorieten op de eerste individuele manche van de Structabo CrossCup op zijn naam te schrijven. Aan het Zilvermeer in Mol zal Kimeli de concurrentie vooral uit zijn eigen trainingsgroep vinden, met onder meer Robin Hendrix, Simon Debognies; Dorian Boulvin en Jeroen D’hoedt aan de start. Dame Tasama en Lander Tijtgat zullen zich echter niet zomaar gewonnen geven tegen al dat jong geweld.

Bashir Abdi en Eline Berings kregen vorige week al groen licht in verband met steun door Sport Vlaanderen. Daarover leest u hier meer.