Jonathan Sacoor zorgde gisteren tijdens de meeting van VS in de Gentse Topsporthal voor een straf nummer. De atleet van OEH liep zowaar als eerste Belgische junior ooit onder de 34 seconden indoor. Met 33″92 nam hij meteen een erg grote hap uit ondertussen drie jaar oude record dat op naam stond van Michael Rossaert, die gisteren één honderdste moest toegeven op de junior, en 34″54 bedroeg.

Sacoor geeft op die manier nogmaals een visitekaartje af. Afgelopen zomer was de inwoner van Beersel goed voor een vierde plaats op het EK voor scholieren. Op de Youth Memorial wist hij Belgisch recordhouder op de baanronde bij de scholieren, Sven Van Den Bergh, af te houden. Hierbij dook Sacoor twee maal onder de 48 seconden. Hij begon aan 2017 met een vliegende start door persoonlijke records te noteren op de 60m en 200m. Aan die laatste afstand geeft hij in zaal de voorkeur met het oog op komende zomer.

Dat de 17-jarige atleet ambities koestert om deel te nemen aan het EK voor junioren in het Italiaanse Grosetto lijdt ondertussen geen twijfel meer. De gevraagde chrono voor een selectie bedraagt 47″39, het PR van de atleet 47″71. Gezien de progressie die Sacoor maakt, lijkt dit dus zeker binnen zijn mogelijkheden te liggen.

Bolingo knoopt aan met degelijke chrono

Cynthia Bolingo kende na haar boerenjaar in 2015 een mindere zomer. Gisteren liet de atlete van CABW een tijd van 38″10 op de 300m optekenen. Hiermee bleef ze wel boven haar eigen BR van 37″69, dat ondertussen al uit 2013 dateert, maar het is wel een hoopgevend resultaat. Ook op de 60m liet ze van zich horen met een chrono van 7″52, maar één dag eerder was ze nog zes honderdsten sneller op de kortste afstand.