Vandaag gaan we in deze reeks de toer van het hordelopen op. Gisteren kwamen Axelle Dauwens en Anne Zagré in actie, en die laatste komt vannacht nog een en wie weet zelfs twee keer in de arena. Wie kan er onze nationale hordespecialisten bij de vrouwen beter inschatten dan Eline Berings? Ze moet de Spelen helaas van thuis uit volgen, maar is als trainingsmakker van Axelle Dauwens en eeuwige collega van Anne Zagré de ideale analiste.

Hoe schat je de wedstrijd van Axelle Dauwens in? Was ze volgens jou wel degelijk in vorm?

“Ik ben er rotsvast van overtuigd dat Axelle in grote doen was. Ze heeft niet de ideale voorbereiding gehad, maar het is een echt kampioenschapsbeest en ze heeft er enorm naar toegewenkt. Ik heb ze de laatste weken zien trainen en dat zag er allemaal uitstekend uit. Alleen heeft ze vanuit baan acht de race niet goed ingedeeld. Ze kon natuurlijk niemand voor haar zien en na het EK, waar ze te voorzichtig van start gegaan was, wou ze deze keer allicht ’te’ goed starten. Ik denk dat ze net heel goed in vorm was, en daardoor te laat gevoeld heeft dat ze te hard aan het lopen was. Héél heel jammer, maar op dit niveau moet alles kloppen.”

Welke indruk vond je Anne Zagré in de reeksen nalaten?

“Anne Zagré vond ik heel overtuigend in de reeksen, zoals ik ook verwacht had. Ze had een degelijke start, maar vooral een heel sterk einde van de race. Ze kan aan een hoge frequentie lopen en bleef mooi ontspannen.”

Kan je dan volop supporteren, of doet het vooral pijn dat je thuis zit?

“Natuurlijk doet het wel wat pijn om aan de kant te zitten en te moeten kijken, maar ik kan echt wel oprecht supporteren voor Anne, en ga dat vanavond ook doen. Het motiveert mij ook om er zelf nog volledig voor te gaan, want geef toe, dit is echt een prachtig nummer!”

Wat is er straks mogelijk voor Zagré?

“Wat mij betreft moet ze net hetzelfde doen in de halve finales en dan zit een finale er absoluut in. Ze kan zeker een tijd van 12”75 lopen en dat zal ook volstaan voor een finale volgens mij. Als Anne de finale haalt, dan is er veel mogelijk. Er zijn een aantal vrouwen op papier te sterk, zoals de Amerikaanse Brianna Rollins en ook Alina Talay en Cindy Rolleder zullen weer sterk zijn, maar op de horden is er altijd wel een verrassing bij.”