Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is Anne Zagré er afgelopen nacht niet in geslaagd een verhoopte finaleplaats te halen op de 100m horden. In de halve finales struikelde ze na de zesde horde en liep ze vol tegen de volgende horde aan.

Nadat Zagré zich eerder vlot door de reeksen had gesparteld, leek een finaleplaats op de hoge horden tot de mogelijkheden te behoren. In de laatste van drie halve finales leek Zagré zeker mee te spelen voor een plaats bij de eerste twee en gezien het degelijke wedstrijdverloop was ook een chrono onder de 12″82, wat op dat moment recht gaf op een kwalificatie via de verliezende tijden, niet onmogelijk.

Bij het overschrijden van de zesde horde liep het echter verkeerd en de Brusselse liep vol tegen de volgende horde aan. Weg snelle race, weg chrono, weg finaleplaats. Zagré droop af in tranen. Ook vier jaar geleden, op de Spelen in Londen, strandde onze nationaal recordhoudster in de halve finales.

Bekijk de uitslagen hier.

Herbekijk de race van Zagré op Sporza.