Voor Axelle Dauwens zitten de Spelen er al op. Ze maakte met haar seizoensbeste van 55″68 nochtans grote kans op de halve finale, maar kon het in Rio niet waarmaken. Ze werd in haar reeks op een natte baan zevende in 57″68, precies twee seconden boven haar beste tijd dit jaar.

Vanuit baan acht begon Axelle Dauwens als een raket. Aan het eind bekocht ze dat hoge aanvangstempo wat, en haar laatste horden waren niet goed. De eerste drie in elke reeks gingen door, en Dauwens bleef dan ook ver van een halve finale verwijderd. Het hele programma werd door heftige regenval met ongeveer 25 minuten uitgesteld, dus moest ook onze landgenote haar opwarming wat langer rekken. Achteraf zocht ze daarin geen excuses: “Ik denk dat ik iets te snel ben gestart. Ik twijfelde teveel op de laatste horden, en dat kan op dit niveau niet. Deze tijd is echt wel niet goed.”