Vandaag krijgt u niet één, maar twee interviews met interessante namen uit de Belgische atletiek. Straks kijken we nog eens terug op de knalprestatie van Nafi Thiam, maar eerst komt Damien Broothaerts aan het woord. Hij maakt deel uit van de trainingsgroep van Jacques Borlée, en is dus ideaal geplaatst om de prestaties van enkele atleten uit die trainingsgroep te kaderen.

Wat denk je van de individuele prestaties van de tweeling Borlée in de 400m?

“De prestaties van Kevin en Jonathan vallen uiteraard tegen, maar blessures liggen daar mee aan de basis van. Dit is sport op het hoogste niveau. Als je ziet welke generatie er nu is op 400 meter, was een finale heel moeilijk geweest. Blessures, zelfs kleine blessures, zijn nooit goed. Veel atleten denken dat ze vooral trainingsachterstand opbouwen, maar het is meer mentaal dat je achteruit gaat. Je verliest je richtpunten en je twijfelt aan je kunnen. Dit is bij hen ook het geval geweest. Het toont ook aan hoe uitzonderlijk het is om zoveel jaren aan de top te hebben mee gedraaid.”

Wat kan Jonathan nog in de 200m?

“Jo gaat de 200 lopen puur uit plezier, zonder druk. Een mooie tijd rond de 20″65 is mogelijk.”

Is er toch nog wat mogelijk op de 4x400m, denk je?

“Ze gaan zonder problemen de finale halen, en daarin is alles mogelijk. Het is een mooie groep vrienden die voor elkaar hun hand in het vuur steken.”

Tot slot: Je traint ook samen met Michael Bultheel. Wat vond je van zijn eerste ronde?

“De eerste ronde van Michael was mooi en proper. Er zat ritme tussen zijn horden en zijn horden waren vrij zuiver en agressief. Maar er zit zeker nog rek op: een tijd onder de 49 seconden en een Belgisch record lijkt me zeker haalbaar, maar ik hoop dat zijn hamstringblessure hem niet belemmert. Finale wordt moeilijk door het extreem hoog niveau.”