Geen steeple maar wel een vlakke 3000m voor Jeroen D’hoedt op de Diamond League in Birmingham. En wat voor één! Mo Farah brak het Brits record, terwijl ook Jeroen D’hoedt naar een nieuw persoonlijk beste liep.

Mo Farah stond aan de start en dat was meteen te merken. Het haaswerk ging van bij de start verschroeiend hard om publiekslieveling Farah naar een Brits record te loodsen. Dat harde aanvangstempo liet zich ook voelen in de achtervolgende groepjes, want na een openingskilometer in 2’30″88 vertoonde het deelnemersveld al flink wat scheurtjes.

Jeroen D’hoedt hield echter goed stand en kon in de laatste twee ronden nog enkele posities winnen. D’hoedt, die zich richting het EK en de Spelen eerder op de steeple focust, finishte – in een sterk deelnemersveld – als zesde in 7’53″36. Dat betekende meteen een verbetering van zijn zes jaar oude PR (7’57″88) en een snelste Belgische tijd dit jaar. Ook komt D’hoedt de top-10 van Europa binnen dit seizoen.

Herbekijk de race hieronder!

Brits record

Intussen zette Farah een indrukwekkend nummer neer. Hij vervolmaakte het straffe haaswerk met een stevige laatste 1000m. Onder luid gejuich finishte hij in 7’32″63, een snelste tijd dit jaar en een tiental honderdsten onder het Brits record. Missie volbracht voor de publiekslieveling, die zo bewijst stilaan klaar te zijn voor de Spelen.

Ook Philip Milanov (discus) en Pieter-Jan Hannes (1500m) kwamen in actie in Birmingham.

Bekijk de uitslagen hier.

https://www.youtube.com/watch?v=bN-UyqYgE28