Steven Casteele is één van de 2500 aanmeldingen op de IFAM van morgen. Ondanks een tegenvallende start van het seizoen hoopt de KKS-atleet om te scoren op de 5000m. Casteele liep immers al driemaal een persoonlijke beste in Oordegem.

Hoe is jouw zomerseizoen tot nog toe verlopen?

“Mijn zomerseizoen is wat tegenvallend begonnen. Door een aanslepende verkoudheid heb ik enkele trainingen en wedstrijden moeten schrappen. De interclub viel echt heel hard tegen maar ik was toen ook antibiotica aan het nemen, wat mijn mindere prestatie verklaarde. Maandag heb ik nog een mooie laatste intervaltraining gedaan voor de IFAM, dus heb ik er vertrouwen in dat ik tegen zaterdagavond 100% in orde zal zijn.”

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“Ik heb hele mooie herinneringen aan de IFAM. Ik heb er de voorbije drie jaren iedere keer een persoonlijk record gelopen en tweemaal een EK-limiet gelopen (junioren en beloften) dus heb ik er wel een speciale band mee. Dit is ook de enige 5.000m waar ik loop voor een snelle tijd.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Ik hoop op een mooie, snelle wedstrijd. Hopelijk zit ik in een mooi groepje waar ik gewoon kan volgen en een mooie tijd lopen. Ik mik op een tijd onder de 13’40.”

Hoe ziet jouw seizoen er uit na de IFAM? Welke doelen heb je je gesteld?

“Mijn doel is om op de IFAM de EK-limiet te lopen en bij de drie snelste van het land te zijn, zodat ik in Amsterdam Belgie kan vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap. Op de Nacht van de Atletiek staat er normaal een 3000m steeple gepland, maar dat ligt nog niet vast.”

Meer informatie over de IFAM vind je op www.ifam.be

Alle IFAM koorts artikels vind je hier.