Morgen, zaterdag, staat in Oordegem de IFAM gepland. Zowel nationaal als internationaal lijkt de meeting opnieuw groter en beter te worden dan alle voorgaande edities. Ook Justien Grillet is van de partij. De 21-jarige ging aanvankelijk voor eigen succes, maar is bereid een stapje achteruit te doen om te scoren met de aflossingsploeg.

Hoe is jouw zomerseizoen tot nog toe verlopen?

“Ik mag niet klagen over mijn wedstrijden tot nu toe, ook al had ik al wat sneller gehoopt op zowel de 100 als de 200m. Ik moet het echter een beetje in perspectief zien, gezien ik nu al wat meer 400m-trainingen doe in plaats van sprinttrainingen. Dat is zeker niet altijd eenvoudig als je al jaren gesprint hebt. Intussen zit het wel oké in functie van m’n 400m en dat heb ik meteen op het Vlaams kampioenschap bewezen. Bij mijn eerste serieuze 400m zat het qua gevoel meteen best goed. Door de vele wind die er toen stond, heb ik het tactisch wat anders moeten indelen maar ik kan al niet wachten om de volgende baanronde te lopen.”

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“De IFAM geeft altijd de gelegenheid om te lopen in een internationaal veld en dat is natuurlijk super fijn. Ook de organisatie is dik oké en op de piste in Oordegem geeft een wedstrijd met veel volk ook nog eens dat tikkeltje meer.

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Ik ging aanvankelijk een 400m lopen in het hoofdprogramma en gezien de goede concurrentie verwachtte ik daar een hoog niveau. Intussen heb ik mijn ambities omgegooid aangezien ik zal meelopen in de 4x400m. Gezien deze te kort bij mijn individuele 400m zal vallen, heb ik besloten om niet gebruik te maken van mijn startrecht in het hoofdprogramma, maar loop ik mijn 400m reeds in het voorprogramma. Van m’n wedstrijd verwacht ik dat ik mijn foulé vind en in elk geval goed dood ga op het einde, haha! Dan zal ik zeker tevreden zijn. De limietpoging op de 4x400m primeert echter.”

Hoe ziet jouw seizoen er uit na de IFAM? Welke doelen heb je je gesteld?

“Ik moet nog ongeveer 50 hondersten af doen van mijn tijd op het Vlaams kampioenschap om de limiet voor het Europees Kampioenschap in Amsterdam te halen! We werken dus gewoon rustig verder en ik blijf 400m’s lopen tot wanneer ik het volledig onder de knie heb! Ook op de Putbosmeeting loop ik er één en op Belgisch kampioenschap ben ik ook present op dat nummer! Eens je de microbe te pakken hebt… (knipoog). Ik kijk er alleszins enorm naar uit!”

Meer informatie over de IFAM vind je op www.ifam.be

Alle IFAM koorts artikels vind je hier.