Komend weekend staat in Oordegem de IFAM gepland. Met zo’n 2500 aanmeldingen breekt de relatief jonge organisatie opnieuw alle records. Onder de deelnemers ook meerdere van de betere Belgen. Ook Gentenaar Aaron Botterman is er met plezier bij. “Oordegem is thuiskomen”, zegt hij, dus vielen wij bij hem met de deur in huis.

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe is jouw zomerseizoen tot nog toe verlopen?

“Ik had verwacht dat ik nu reeds iets sneller gelopen zou hebben, maar met nog maar twee wedstrijden in de benen (een 400m op de interclub en een 800m in Nijmegen) moet het eigenlijk nog allemaal beginnen.”

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“Oordegem is thuiskomen, ik denk dat iedereen in België daar zo over denkt. Het staat garant voor een snelle wedstrijd en ik wil de traditie eren door hard te lopen! Het voordeel t.o.v. de buitenlanders is dat wij niet ver moeten gaan voor zo een goede wedstrijd. Zo hebben we een klein voordeel.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Ik hoop op een snelle wedstrijd waar ik in de groep kan meevolgen en uiteindelijk kan mee spelen voor de overwinning.”

Hoe ziet jouw seizoen er uit na de IFAM? Welke doelen heb je je gesteld?

“Ik hoop op de IFAM al snel te lopen, maar als dat niet lukt, dan gewoon de week erna (op de Putbosmeeting) opnieuw. Dat is zo wat de bedoeling. Daarna verleg ik allicht de focus op het BK met waarschijnlijk nog een 400m als voorbereiding. Als ik mijn persoonlijke beste op 400m en 800m kan aanscherpen, dan zou mijn seizoen geslaagd zijn!”

Meer informatie over de IFAM vind je op www.ifam.be

Alle IFAM koorts artikels vind je hier.