Bram Ghuys heeft vandaag zijn goede vorm meer dan bevestigd. Nadat hij op zijn eerste wedstrijd half januari in Leverkusen reeds over 2m21 wipte, liet hij vandaag in Keulen ook de lat op 2m23 liggen, goed voor een nieuw persoonlijk record.

“Ik was begonnen op 2m08. Daarna volgden telkens bij de eerste beurt 2m12 en 2m16. Op 2m20 had ik twee pogingen nodig. Daarna ging de lat op 2m23, 2 centimeter hoger dan mijn persoonlijk record. En bij mijn derde sprong moest ook die hoogte eraan geloven”, doet Bram het verhaal van zijn wedstrijd op de site van zijn werkgever Atletiek Vlaanderen. Nadien probeerde hij het nog drie keer op 2m26, de limiet voor het EK in Amsterdam, maar deze hoogte was nog niet voor vandaag. “Ik ben heel tevreden over mijn progressie. Mijn sprongen vandaag waren mooi en regelmatig.”

De eerstvolgende wedstrijd voor Bram Ghuys wordt de IFAM Indoor op zaterdag 13 februari.