Speerwerper Vincent Van den Bosch is voor twee jaar geschorst, zo meldt de Vlaamse Atletiekliga. De 26-jarige Van den Bosch werd op het voorbije Belgisch kampioenschap speerwerpen nog derde. Hij mag tot 9 november 2017 niet meer deelnemen aan wedstrijden, trainingen, en andere clubactiviteiten.

Zijn persoonlijk record staat momenteel op 69m25, daarmee bekleedt hij de 21ste prestatie aller tijden bij de Belgische senioren. Hij werd in 2008 Belgisch kampioen bij de junioren en behaalde meermaals het podium op het BK AC. Bij de scholieren heeft hij zelfs de 7de beste nationale prestatie ooit geworpen. Door een rugblessure, een aangeboren afwijking in zijn onderste ruggenwervel, moest hij in 2008 zijn ambities voor het WK junioren opbergen. Hij kende al heel wat blessureleed in zijn carrière. Waarom de atleet van Duffel AC geschorst wordt, is voorlopig nog onduidelijk.