Kim Ruell won gisteren de veldloop van Mechelen bij de heren. Hij haalde het voor Stijn Baeten en Kristof Nackaerts. In de Joker+ CrossCup in Mol tien dagen eerder was hij al als vijfde Belg gefinisht. De poulain van Pieter Desmet koos er voor om in voorbereiding op Roeselare nog twee veldlopen in de provincie Antwerpen mee te nemen.

De cross in Mechelen was voor de RESC-atleet eerder een training. Hij werkte daags voordien nog een lactaattest af. “Die was uitstekend. In Mechelen wilde ik eens echt kunnen lopen. Dat lukte niet in Mol door het zand. Het was echt geen loopwedstrijd voor mij. Mijn loopstroken waren er wel goed, maar in het zand verloor ik elke keer op zowel Steven, Dries als Thomas. Het was dan ook niet goed. Ik was veel te voorzichtig gestart uit schrik om terug te vallen. Nadien kon ik alleen nog Steven terughalen. Ik was teleurgesteld, maar gelukkig heb ik niet echt punten verloren voor het klassement.” Zondag komt de winnaar van de cross in Mechelen al weer aan de start in Duffel. Ook dat past in de voorbereiding op Roeselare. “Ik blijf heel de week keihard doortrainen. Ik kijk erg uit naar Roeselare. Het is een echte loopcross. Ik hoop er op top 5.” Als hij die laatste doelstelling waarmaakt is hij ook kanshebber op een EK-ticket, tenminste als er een ploeg wordt uitgestuurd. Maar daar denkt hij niet aan. “Nee. Ik behoor niet meer tot de top in België, maar tot de subtop.”

Bij de dames ging de winst in Mechelen naar Xenia Luxem, voor Nina Lauwaert en Sofie Lauwers. De veldloop kende maar liefst 1218 deelnemers. De uitslag vindt u hier.