Vandaag stond de Acerta Brussels Ekiden op het programma. De grootste aflossingsmarathon ter wereld werd bij de mannen gewonnen door Saucony. Met een chrono van 2:12:03 werd boven het wereldrecord van Dennis Kimetto gebleven, maar kon de eerste achtervolgende team, dat van ORT, wel met ruim twee en halve minuut voorgebleven worden.

Om 13u werd het startschot gegeven voor de Ekiden, waar een team van 6 lopers in totaal 42,195 km oftewel een volledige marathon afhaspelt. Bij de heren werd het team van Catherine De Valois opgevolgd door Saucony, die vorig jaar vierde wisten te eindigen. Het team bestaande uit Dieter Kersten, Nick Van Peborgh, Lukas Van Assche, Antoine Duvivier, Maarten Kersten en Angelo Van De Casteele wist het Olympic Running Team (2:14:41) en het Runningcenter Dreamteam (2:16:11) voor te blijven. Die laatste ploeg wist hiermee eveneens eerste te worden in het mixed-klassement. Het was Excelsior dat als eerste aan de leiding kwam. Kim Ruell gaf als eerste het lintje door, maar Saucony, dat als tweede loper Nick Van Peborgh opstelde, kwam al vrij snel voorbij de Brusselaars en het kwam nooit meer in gevaar. RESC volgde als vierde in de totale uitslag in het ploegenklassement AC Hamme op, AVLO en CABW mochten mee op het podium.

Bij de vrouwen kon DCLA zijn titel niet prolongeren. Het was CABW (met o.a. Stephanie Barnes) dat als eerste over de finish kwamen in 2:41:21. Barbara Maveau hielp AVR (2:47:09) mee aan een tweede stek, DCLA (2:50:26) mocht de derde podiumplek beklimmen.

De volledige uitslagen vindt u hier.

Het uitgebreid videoverslag van Sporza vindt u via deze link.