Nu zaterdag wordt voor de meeste atleten het winterseizoen afgetrapt. Ook al behoort de Ekiden in Brussel officieel nog tot het vorige seizoen, worden dit weekend voor het eerst de onderlinge waardeverhoudingen richting aanstormend winterseizoen duidelijk. Tussen de meer dan tienduizend deelnemers vinden we ook verschillende van onze nationale toppers.

Team Saucony verdedigt haar titel en komt ook dit jaar met een sterk team aan de start. Maarten Kersten, Nick Van Peborgh, Martin Delguste, Dieter Kersten Lukas Van Assche en Angelo Van De Casteele zullen ook dit jaar voorin meestrijden. Toch is een andere ploeg nog iets meer uitgesproken favoriet. ‘Den Blompot’ komt namelijk met een ijzersterk team aan de start. Isaac Kimeli, Simon Debognies, Pierre Denays, Thomas De Bock, Steven Casteele en Abdellah Dacha zullen lastig te kloppen zijn. Ook Excelsior heeft met onder andere Koen Naert en Kim Ruell een ploeg om voor het podium te strijden en is favoriet bij de clubs. Een ploeg om voor het podium te strijden heeft ook Runningcenter Leuven met onder meer de broers Basemans en Jesse Stroobants.

Vorig jaar kon Team Saucony makkelijk winnen, dit jaar zal het allicht iets moeilijker worden. - Foto: Tomas Sisk
Vorig jaar kon Team Saucony makkelijk winnen, dit jaar zal dat allicht iets moeilijker worden. – Foto: Tomas Sisk

Bij dames komen iets minder toppers aan de start. Daar zijn CABW, DCLA, Saucony en Runningcenter Leuven op papier de sterkste teams. Ook alle Borlées, Tia Hellebaut, Kim Gevaert en andere grote namen zijn zaterdag in en rond het Koning Boudewijnstadion te bewonderen.