De vier dagen topatletiek in Nederland zitten er op. Van 30 juli tot 2 augustus werden er in Amsterdam de nationale kampioenschappen gehouden. Zo kregen de Nederlanders nog een allerlaatste kans om zich te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen in Peking eind augustus. Wij somden (kort) de beste prestaties even voor u op, met volgend resultaat:

Churandy Martina - Foto: Tomas Sisk
Churandy Martina – Foto: Tomas Sisk

Op de 100m sprint was het uitkijken naar Dafne Schippers en Churandy Martina. Die laatste zou het moeten opnemen tegen de op één na snelste man aller tijden, Jamaicaan Yohan Blake. Hij moet de juiste vorm nog te pakken zien te krijgen na een lange revalidatieperiode. Hij finishte in het Olympisch Stadion in 10”27. Churandy Martina won de wedstrijd in een tijd van 10”08, goed voor een ticket naar Peking. Ook Dafne Schippers haalde de nationale titel binnen met een chrono van 11”02.

Halvefondloper Thijmen Kupers haalde ook uit met een zeer puike prestatie. In de finale van de 800m won hij overtuigend in 1’45”28. Die tijd is een dik persoonlijk record voor de Nederlander en daarmee voldoet hij tevens aan de vooropgestelde WK-minima. Na de bronzen medaille op het EK indoor afgelopen winter mag hij zich nu opmaken voor een trip naar China.

Maureen Koster won de titel op de 1500m in een tactische 4’26”01. De jonge Lisanne De Witte verloor dan weer nipt het goud op de 400m, maar op de dubbele baanronde zette ze dat knap recht door het goud weg te kapen. Wie ook nog twee medailles om de hals heeft zitten na deze vierdaagse is Dennis Licht. Door een snelle laatste ronde op de 1500m moest hij vrede nemen met het brons, maar op de 5000m won hij overtuigend het goud.

Alle resultaten kan u bekijken via deze link.