Churandy Martina heeft na de 100m gisteren ook op de 200m de Europese titel behaald. De sympathieke  Nederlander snelde voor eigen publiek op het EK in Amsterdam naar 20″37 én dat met een behoorlijke tegenwind. Het dak ging er voor de zoveelste keer af in het Olympisch Stadion. Althans zo leek het meteen na de race. Twintig minuten later volgde een complete anticlimax, aangezien Martina 3 keer aan de binnenkant van zijn baan op de lijn ging staan.

Een diskwalificatie is een wel erg bittere pil voor Martina, die er al een ereronde en heel wat interviews had opzitten. Zeker na de ontlading die het Olympisch Stadion op haar grondvesten deed daveren. Hierdoor gaat de winst op de 200m naar de verrassende Spanjaard Bruno Hortelano in een tijd van 20″45. De Turk Rami Guliyev schuift door naar het zilver met 20″51. De Brit Talbot krijgt het brons met 20″56. Voor Solomon Bockarie, de andere Nederlander in de finale, is dat plots wel heel zuur. Aangezien hij op vlak van de duizendsten achter Talbot wordt gezet.

Hopelijk kan Dafne Schippers alsnog voor climax zorgen tijdens de finale van de 100m!