Deze week staat in het teken van het European Youth Olympic Festival (EYOF). Dat is een tweejaarlijks evenement waar 48 landen aan deelnemen met de bedoeling de jonge atleten voor te bereiden op de échte Olympische Spelen. In het Georgische Tbilisi komen 19 Belgische eerstejaarsscholieren en één aflossingsploeg in actie.

Belgen presteren matig op eerste dag EYOF

100m – Celine Gauthier

Celine Gauthier - Foto: Tomas Sisk
Celine Gauthier – Foto: Tomas Sisk

Ietwat onverwacht – Celine Gauthier werd vooraf niet individueel geselecteerd – stond er toch een Belgische aan de 100m spurt. Zij liep dit jaar de tweede snelste nationale tijd onder alle eerstejaarsscholieren met 12”06. In de derde reeks, baan 7, mocht ze de spits afbijten voor ons land. Ze deed het in de eerste ronde niet onaardig en wist zich met een vierde plaats in 12”09 te verzekeren van de halve finale. Die tweede ronde werd even later al gelopen. Celine Gauthier wist de eerdere prestatie niet te evenaren of verbeteren waardoor de 6de plaats (12”32) in de halve finales het eindstation zijn voor de scholiere van CS Dyle.

2000m steeple – Dries Peeters

Dries Peeters van ACBR mocht ook naar het EYOF afzakken dankzij zijn sterke tijd van 6’10”26 op de 2000m steeple die hij in Booischot liet noteren. In de rechtstreekse finale moest hij jammer genoeg het onderspit delven tegen het internationale geweld. Hij werd twaalfde in 6’42”.

2000m steeple – Aline Delbaen

Na de mannen was het de beurt aan de vrouwen, met daarin ook een Belgische. Nochtans hadden drie meisjes de limiet behaald maar Aline Delbaen had met 7’00”19 de beste tijd en bleef zo de concurrentie voor. In Georgië had ze wel wat meer moeite met de tegenstand. Ze werd elfde in een tijd van 7’20”.

1500m – Thomas Engels

Op de 1500m werden vandaag de reeksen beslecht. In twee series werd uitgemaakt wie uiteindelijk kan gaan strijden om de medailles. Jammer genoeg is onze Belgische Thomas Engels van Vlierzele Sportief daar niet bij. Hij liep dit jaar met 3’58”29 al onder de magische 4’-grens maar bleef nu in een tactische wedstrijd steken op een zevende plek en 4’12”25.

Verspringen – Michael Obasuyi

Michael Obasuyi - Foto: Tomas Sisk
Michael Obasuyi – Foto: Tomas Sisk

Ten slotte ook nog een kampnummer, en wel het verspringen. Michael Obasuyi nam die discipline voor zijn rekening, maar zal later ook nog de 110mH voor zijn rekening nemen. In de kwalificaties van het ver presteerde onze Belg naar behoren. Hij werd vierde in de A-groep met 6m68 en mag zich daarmee opmaken voor de finale van woensdag.

Alle resultaten kan u hier bekijken.