Eind juli is het zover, dan gaat opnieuw het European Youth Olympic Festival van start. Vandaag werd de Belgische delegatie kenbaar gemaakt en weten ook wij wie ons land mag gaan vertegenwoordigen. Dat er heel wat atleten, ondanks het behalen van het minimum, thuis zouden moeten blijven was al langer geweten. Van de 35 eerstejaarsscholieren die één of meerdere limieten behaalden, zullen er effectief 19 (+1 aflossingsteam) hun koffers mogen pakken. Michael Obasuyi van AC Deinze mag zichzelf opmaken voor de dubbel 110mh en verspringen.

Het EYOF wordt om de twee jaar georganiseerd, en in 2013 was het Utrecht dat de atleten rijkelijk mocht verwelkomen. Toen behaalden we met 9 atleten en 2 aflossingsploegen maar liefst één bronzen, drie zilveren en één gouden medaille. De selectie van dit jaar kan je hieronder bekijken. Het EYOF vindt plaats in Tbilisi van 25 juli tot 1 augustus.

Meisjes
200m Bauwens Laures
400m Dejemeppe Justine
800m Vandenbroucke Cameron
3000m Tinck Justine
400mH Carbonelle Stephanie
2000m steeple Delbaen Aline
Hoog Rossaert Nicasina
Polsstok Jacob Delphine
Kogel Buschgens Emilie
Discus Dodrimont Emilie
Speer Scheldeman Aude
Hamer Vanbaelenberghe Wege
4x100m Laures Bauwens-Hanne Claus
Celine Gauthier-Hanne Vancamp
Jongens
400m Sacoor Jonathan
800m Crestan Eliott
1500m Engels Thomas
3000m Grimard Guillaume
110mH – Ver Obasuyi Michael
400mH Bras Tuur
2000m steeple Peeters Dries