Dit weekend zijn er, zoals u wellicht al weet, de nationale kampioenschappen. Maar voor die tweedaagse staat er nog een andere belangrijke en internationale wedstrijd op de atletiekkalender: de Diamond League in Londen. Daar komen vanavond twee Belgen in actie: discuswerper Philip Milanov en langeafstandsloper Bashir Abdi.

Drukke periode voor Philip Milanov

Atleet bij Atletiek Vlaanderen, Philip Milanov, gaat een drukke wedstrijdperiode tegemoet. Niet alleen komt hij vanavond om 20u10 (Belgische tijd) aan de bak in het Queen Elizabeth Olympic Park te Londen, zondag staat hij gewoon opnieuw klaar voor een partijtje kogel en hamer op de Belgische kampioenschappen. Zijn wedstrijdblok sluit zich donderdag dan weer af op de Diamond League van Stockholm.

De tegenstand op de DL vanavond kan niet anders dan van een hoog niveau zijn. Hij neemt het er op tegen de Polen Piotr Malachowski, de leider in het DL-klassement, en Robert Urbanek. Bij zijn vorige DL, in Parijs begin deze maand, eindigde Milanov nog als achtste met 61m31 (PR: 66m43).

Bashir Abdi tegen trainingsmaatje Mo Farah

Ook een harde noot om te kraken voor Bashir Abdi. Na zijn succes op de 5000m in Heusden, waar hij onder de minima voor Peking en Rio dook, gaat hij nu zijn geluk beproeven op een 3000m. Hij komt omstreeks 22u43 Belgische tijd aan de start samen met kleppers als Mo Farah, Bernard Lagat en Chris Derrick.

Bolt-show?

Alles is live te volgen op BBC2 vanaf 21u. Ook sprintfenomeen Usain Bolt komt opnieuw in actie. Hij staat (een eerste keer) aan de startblokken omstreeks 21u29 Belgische tijd. Wie de eerste wedstrijden van de DL wil bekijken, of geen televisie in de buurt heeft aanstaan, kan vanaf 19uur live kijken via deze link.