De Belgische atletiek is niet opgetogen met de plannen die Brussels schepen voor Sport Alain Courtois met het Koning Boudewijnstadion heeft. Dat wil de campagne “Solidarity Athletics” duidelijk maken. De website verzamelt handtekeningen om ook na de sluiting van het Koning Boudewijnstadion in 2020 een oplossing voor de Memorial Van Damme en de Belgische atletiek te hebben.

“Wij zijn ongelofelijk ongerust over het lot van de atletiek in België”, klinkt het op de website. “Op dit moment stevenen we kaarsrecht af op een sluiting van het Koning Boudewijnstadion zonder degelijk alternatief voor de Belgische atletiek.” Vooral de recente uitlatingen van Bob Verbeeck van Golazo, dat als organisator van Memorial Van Damme stilaan geen andere oplossing ziet dan te verhuizen naar het buitenland, deed Solidarity Athletics actie ondernemen. “We hebben één van de grootste internationale meetings van de wereld in handen, uitgezonden in meer dan 170 landen, en we zouden dit zomaar opgeven!”

Met de directe steun van onder meer Jacques Borlée en Bruno Schroeven, sportief directeur van Excelsior, zonder meer één van de meest succesvolle Belgische club van de laatste jaren (met het Koning Boudewijnstadion als thuisbasis), schreven intussen zo’n 3000 mensen hun virtuele handtekening onder de petitie. “We zijn niet tegen het Eurostadion, maar willen wel een degelijke oplossing voordat het stadion op de Heizel sluit. We vragen dan ook de steun van de ganse sportwereld.”

Naast de online petitie kondigt de organisatie ook andere acties aan de komende weken.

Je kan zelf je steun betuigen op http://www.solidarityathletics.com/