De Belgische 4x400m-mannenploeg is vijfde geworden in de finale van het EK voor junioren. Het nationale viertal finishte na 3’14″12, een seizoensbeste.

Winst in het Zweedse Eskilstuna was er voor grootmacht Rusland. Zij haalden het in een snelle 3’08″35. Italië en Duitsland mochten mee het podium op. Voor België kroop Alexander Doom in de blokken. Hij werd afgelost door Christian Igaucel die het stokje dan weer doorgaf aan hordeloper Dylan Owusu. Elroy Doraene rondde de 4x400m af voor ons land. 3’14″12 was een seizoensbeste voor de nationale ploeg. In de reeksen hadden ze 3’14″71 gelopen.

UPDATE: De Fransen werden na afloop nog gediskwalificeerd vanwege het overschrijden van hun lijn. Daardoor spelen de Fransen de zilveren medaille kwijt aan Italië. En zo mogen de Duitsers ook nog op het podium kruipen met een derde sterk. De Belgen schuiven zo op van een zesde plaats naar een vijfde plaats.

De junioren waren best tevreden na hun prestatie. “Met een vijfde plaats na die grootmachten kunnen we zeker niet klagen”, klonk het.

Bekijk de uitslagen hier.