De 5000m op de Nacht van de Atletiek vormde de kers op de taart. Daarvoor gaat (bijna) alle verdienste naar de sympathieke Gentenaar Bashir Abdi. De prestatie die hij neerzette zal men nog lang herinneren. Met 13’06”10 doet hij veertien seconden beter dan zijn vorige PR, zet hij de tweede Europese tijd dit jaar neer en een derde prestatie aller tijden in België. Daarenboven staat hij nu op de tiende plek op de wereldjaarlijst en kwalificeerde hij zich uiteraard ook ruim voor de OS en het WK. Het wedstrijdverloop kan u hier nogmaals lezen. Na zijn race haalden we Bashir Abdi uiteraard nog eens voor onze camera. “Eigenlijk heb ik de wedstrijd een beetje verbrod, want mijn trainingsmaatje Mo Farah zei me dat ik 13’05” aankon. Het is dan ook in de laatste ronde dat ik die seconde verspeeld heb.” En wat gaat de pupil van Peter Robbens nu doen? “Nu dat ik deze prestatie heb neergezet starten de Gentse feesten ook voor mij.” En terecht! Het volledige interview kan u hierboven bekijken.