Jochem Vermeulen heeft zich deze middag (Belgische tijd) geplaatst voor de 1500m-finale van het WK voor scholieren. In het Colombiaanse Cali had de atleet van Kapellen daar wel de verliezende tijden voor nodig. 

Vermeulen kwam als een van de eerste Belgen aan de bak in Cali, waar sinds vandaag het WK voor min-18-jarigen plaatsvindt. Hij trad er aan in de tweede reeks, de snelste van twee reeksen op de 1500m bij de jongens. Vermeulen, met een besttijd van 3’44″27, een nationaal scholierenrecord, werd zesde in 3’53″86. Dat was niet voldoende voor de eerste vier prestaties per reeks, wat recht gaf op een rechtstreeks finaleticket, maar Vermeulen zette er wel een tweede snelste verliezende tijd mee neer, waardoor hij alsnog mag aansluiten. Vermeulen zette een zevende chrono onder alle deelnemers neer.

De finale staat op vrijdagnacht gepland.

Bekijk de uitslagen hier