Vanavond vindt in Luik, in het stadion van Naimette-Xhovémont, de veertiende editie van de internationale Meeting de Liège plaats. Nafi Thiam en de broertjes Borlée tekenen present en lopen alvast warm voor de KBC Nacht van komend weekend.

Adrien Deghelt - Foto: Jasper Jacobs
Adrien Deghelt – Foto: Jasper Jacobs

Jonathan en Dylan Borlée starten er op de minder gebruikelijke 300 meter. Zij hopen het Belgische record van 31″87 te verbeteren. Dit terwijl Kevin wel kiest voor zijn vertrouwde 400 meter. De Amerikaan Tony McQuay wordt er zijn grootste tegenstander. Ook Olivia Borlée is van de partij. Zij toonde vorig weekend in Kortrijk al dat ze op de korte spurtnummers nog steeds haar mannetje staat.

Publiekslieveling Nafi Thiam, afgelopen weekend nog tweede op het EK voor beloften in het hoogspringen, komt in Luik uit in het verspringen. “De doelstelling is om mijn record te verbreken”, stelde Thiam op de persconferentie. “Ik wil mezelf geen extra druk opleggen, zo heb ik het in Tallinn ook aangepakt.”

Dario De Borger, Damien Broothaerts en Adrien Deghelt zijn de 110m-hordenlopers op zoek naar 13″47, het WK-minimum. Michael Bultheel valt dan weer de 400m horden aan. Hij was dit weekend amper twee tienden verwijderd van het WK. Sara Aerts en Anne Zagré verzekeren de nationale trots op de 100m horden.

Bekijk het programma hier.