Van 3 t.e.m. 14 juli vindt in het verre Gwangju, Zuid-Korea de Universiade plaats: een internationaal toernooi voor atleten die studeren aan een hogeschool of universiteit (of max. 1 jaar afgestudeerd zijn). België vaardigt een delegatie van 10 student-atleten af.

Uitkijken is het naar Thomas Van der Plaetsen die er zijn eerste tienkamp na ziekte afwerkt. Voorts is België goed vertegenwoordigd op de (ongebruikelijke) halve marathon: Florent Caelen en Soufiane Bouchikhi verdedigen er de Belgische kleuren.

 

De selectie:

Claes Hanne/DCLA         100m, 200m
Gallein Sofie/AVR         3000m Steeple
Henry Chloë/USBW       Polsstok
Caelen Florent/RFCL     Halve Marathon
Bouchikhi Soufiane/CABW        Halve Marathon
Hanjoul Denis/DCLA    110mh
Rummens Tim/DCLA     400mh
Nolf Cedric/VAC             Verspringen
Milanov Philip/VAC      Discuswerpen
Van der Plaetsen Thomas/DEIN           Tienkamp

 

Meer details en het programma/tijdschema vind je op de site van de VAL.