Nadat Thomas Van Der Plaetsen donderdag Universiade-kampioen op de tienkamp werd, was ook discuswerper Philip Milanov even succesvol. Met een winnende worp van 64m15 haalde hij zijn eerste Universiade-goud binnen.

Bruggeling Milanov had in het Koreaanse Gwangju voldoende aan twee geldige pogingen, waarvan zijn tweede het verste kwam. Met 64m15 hield Milanov onder meer de Nieuw-Zeelander Denny Matthews, wereldkampioen bij de scholieren in 2013, met ruim anderhalve meter achter zich. De Litouwer Andrius Gudzius, uittredend Europees beloftenkampioen en wereldjuniorenkampioen in 2010, haalde het brons binnen.

Milanov plaatste zich eerder op het jaar al voor het WK in Peking. Met 66m43 in Kessel-Lo verbrak hij ook het nationaal record. VAC-atleet Milanov sloopte er in één tijd ook de olympische limiet van 66m00 mee, maar helaas vielen die prestaties pas te noteren vanaf 1 mei.

Bekijk de uitslagen hier.