Belgisch rolstoelatlete Marieke Vervoort (Wielemie) werkt hard aan haar comeback nadat ze vorig jaar een ongeval had waarbij ze zwaar verbrand raakte. Ze moest maanden revalideren in het brandwondencentrum, maar is intussen alweer gefocust op de Paralympische Spelen in Rio in 2016. Op de Sint-Niklaascup wil ze haar comeback in stijl inzetten door twee wereldrecords aan te vallen.

De Sint-Niklaascup, andere jaren steevast in het voorseizoen te vinden, vindt dit jaar plaats op zaterdag 4 juli. Marieke Vervoort is één van de eerste grote namen op de affiche.

Organiserende club AC Waasland is alvast opgetogen over de komst van Vervoort. “Wij geloven dat deze recordpogingen op de 400m en 800m één van de hoogtepunten zullen zijn van een topmeeting met een verwachte 350 Belgische en buitenlandse topatleten.”

Verder wil de organisatie sterk inzetten op een goede meeting voor de landgenoten. “Meetings in juli worden meestal overspoeld met buitenlandse atleten die onze eigen atleten een beetje wegdrummen”, klinkt het. “Niet zo bij ons. Wij garanderen dat er steeds minstens 1 Belg op het podium zal staan, ongeacht de behaalde plaats. Ongeacht de sterkte van de buitenlandse atleten zullen we er trouwens voor zorgen dat er minstens 2 tot 4 Belgische deelnemers in elke A/B reeksen zitten.”

Meer info vind je op http://sintniklaascup.be/