Alweer een klapje voor de Belgische kansen op de Europabeker in Heraklion van komend weekend. Na Kevin en Jonathan zegt nu ook Dylan Borlée af. Hordeloper Michael Bultheel kampt eveneens met een blessuurtje en wenst geen risico te nemen.

België trekt gehavend naar havenstad Heraklion op Kreta. Na eerdere afzeggingen van onder anderen Nafi Thiam (die door de examens en daaraan gelinkte opgelopen trainingsachterstand niet wenst deel te nemen), de Borlée-tweeling (die wenst te recupereren na een slopend voorseizoen) en Isaac Kimeli, moeten de Belgen het nu ook zonder Dylan Borlée (4x400m) en Michael Bultheel (400m horden) zien te redden. En redden lijkt het juiste werkwoord, nu de blik door de vele afzeggingen wellicht eerder naar achteren dan naar voren gericht dient te worden.

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Michael Bultheel kampt met een lichte liesblessure en wenst geen risico te nemen. “Ging het hier over een individuele competitie, dan had ik zeker deelgenomen, maar hier wil ik de kansen van het team niet op de helling zetten [door tijdens de wedstrijd geblesseerd uit te vallen en zo geen punten te sprokkelen]”, laat hij weten aan Le Soir. Bultheel wordt vervangen door Tim Rummens.

Dylan Borlée - Foto: Tomas Sisk
Dylan Borlée – Foto: Tomas Sisk

Dylan Borlée is dan weer 5 à 6 dagen out door een scheurtje aan de fascia, het membraan dat de spier omringt, ter hoogte van de hamstring, laat papa Jaques Borlée weten. Opvallend: zelfs zonder de drie broertjes Borlée wil Jacques volop voor winst gaan op de 4x400m. Het team wordt in principe (en in die volgorde) Julien Watrin, Robin Vanderbemden, Seppe Thys en Antoine Gillet.