Met de tweede Allonsius Sport meeting in Huizingen van komend weekend staat alweer de vierde Flanders Cup-manche van dit jaar op het programma. De jaarlijkse OEH-meeting is de meest recente toevoeging aan het FC-circuit, maar met ook dit jaar weer een boeiende affiche, valt dat amper op te maken. Lokale held Isaac Kimeli fungeert net als twee jaar geleden als spilfiguur in een nationale recordpoging. In wat volgt, leest u een voorbeschouwing op de kampnummers. De loopnummers waren er al eerder vandaag.

Annelies Peetroons - Foto: Jasper Jacobs
Annelies Peetroons – Foto: Jasper Jacobs

Met Isaac Kimeli als lokale troef op de 3000m, konden enkele sterke thuisatleten ook op de technische nummers niet uitblijven. Thomas Smet wil voor eigen volk alles uit de kast halen in het speerwerpen, al is het altijd rekening houden met Timothy Herman. In het discuswerpen kan het spannend worden tussen gevestigde waarde Annelies Peetroons en, vertegenwoordigster van de jonge garde, Vanessa Sterckendries, beiden aangesloten bij het organiserende OEH. In het kogelstoten wordt het voor beide thuiswerpsters allicht moeilijker om in de buurt van de Gentse Jolien Boumkwo te blijven. Bij het kogelstoten bij de mannen zullen vooral de Australische en Poolse kampioenen, die respectievelijk reeds 20,23 m en 19,59 m gooiden ( ! ), het de tegenstand zeer moeilijk maken.

Cedric Nolf - Foto: Kurt Digifo
Cedric Nolf – Foto: Kurt Digifo

Sietske Lenchant heeft in het hinkstapspringen de sterkste prestatie op haar naam staan. Zij komt ook in actie in het hoogspringen, maar daar verwachten we vooral Hannelore Desmet in een hoofdrol. In het verspringen bij de mannen valt af te wachten hoe dicht Cedric Nolf bij de WK-limiet kan komen. Na enkele jaren op de tienkamp is de VAC-atleet intussen enige tijd gefocust op de zandbank. Het kan wel eens tijd worden om te oogsten… Junior Tobias Capiau zit dan weer amper 20 centimeter onder de EKU20-limiet. Speerwerpster Kato Van Den Brulle zit met haar 51m58 nog korter bij diezelfde internationale limiet. Polsstokspringster Hanne De Baene heeft haar limiet voor het WK voor scholieren al beet en wil in Huizingen verder wedstrijdritme opdoen.

Bekijk alle deelnemers hier.

Het uurrooster en meer info vindt u hier.