Komende zaterdag wordt Oordegem opnieuw ’the place to be’ voor atletiekminnend België met de IFAM Outdoor. De organisatie wist weer een fraai deelnemersveld bij elkaar te krijgen, en ook Hans Van Alphen en Nafi Thiam maken maar wat graag tijd vrij om nog een laatste keren de benen (en armen) te testen richting de meerkamp van Götzis.

Op 30 en 31 mei ontvangt Götzis opnieuw de beste meerkampers ter wereld. Drie Belgen tekenen present: Nafi Thiam, Hans Van Alphen en Niels Pittomvils. Pittomvils twijfelt nog over deelname aan de IFAM, maar Nafi Thiam en Hans Van Alphen zijn er sowieso bij. Nafi Thiam, sportvrouw van het jaar, kiest voor het nummer waar ze steevast in uitblinkt, het hoogspringen. Hans Van Alphen neemt drie disciplines voor zijn rekening. De VAC-atleet komt aan de start van de 100m, maar zal ook het beste van zichzelf geven in het verspringen en het discuswerpen.

Morgen volgt er overigens een uitgebreide voorbeschouwing op de IFAM Outdoor, hou dus zeker onze site in de gaten!